Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Seminar Week

Το aftermath μιας seminar week.

Χθες το βράδυ τελείωσε η πρώτη εβδομάδα που μαζευόμαστε όλοι μαζί για εκπαίδευση στη βάση. Αυτό γίνεται μια φορά κάθε μήνα.
Μια γεμάτη βδομάδα! Μαθήματα πάνω στη ταυτότητα του Χριστιανού, στον Ευαγγελισμό, στην Απολογητική, στην αντιμετώπιση συγκρούσεων και Special Skills! (Εγώ ήμουν σε Μαγειρική και School Assemblies)

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που έμαθα, είδα, άκουσα και έκανα αυτή τη βδομάδα:
  • Όλα τα σχολεία στην Αγγλία είναι υποχρεωμένα απο το νόμο, να έχουν κάθε μέρα (ξανά: ΚΑΘΕ  ΜΕΡΑ) κάποια ώρα η οποία έχει χριστιανικό μήνυμα! ΌΛΑ τα σχολεία. ΚΑΘΕ μέρα. Αυτό το μήνυμα συνήθως έρχεται απο δασκάλους (μη πιστούς) και συχνά είναι μια ιστορία απο την Αγία Γραφή αλλά μερικές φορές έρχεται απο πάστορες, ποιμένες, ανθρώπους απο τοπικές Εκκλησίες και οργανώσεις που συνεργάζονται με το σχολείο και αναλαμβάνουν αυτό το τομέα!
  • ''An army marches on its stomach''. Αυτό το είπε ο Ναπολέων... Και το μοιράστηκε μαζί μας ο μάγειρας του LifeHope ένα πρωί που μας έλεγε πως ο Θεός τον κάλεσε να υπηρετήσει ως μάγειρας μακριά απο το σπίτι του..
  • Συναντήσαμε έναν τύπο όταν βγήκαμε για Ευαγγελισμό και μιλούσαμε 40 λεπτά για τον Θεό, την Αγία Γραφή και τον Χριστιανισμό. Ήταν πολύ θυμωμένος με τους Χριστιανούς και αυτό ήταν μια καταπληκτική πάσα για να μοιραστούμε τα πραγματικά καλά νέα του ευαγγελίου και όχι ένα δόγμα. Συνέχισε να είναι θυμωμένος αλλά είναι απο αυτές τις περιπτώσεις που φεύγεις με προσευχή και βάρος για έναν άνθρωπο αλλά και γεμάτος χαρά για το πως ο Θεός αγαπάει και ψάχνει τους πάντες. Ακόμα και αυτούς που τον βρίζουν και τον χλευάζουν και τον καταδιώκουν. Ακόμα και εμάς.
  • Το να ζεις στο ίδιο σπίτι με αδέλφια (άλλους χριστιανούς) είναι μερικές φορές πιο δύσκολο απο το να ζεις με μη-πιστούς...... Πολύ πιο δύσκολο. 
Όλα αυτά καθώς ετοιμαζόμαστε για αύριο. Είμαστε υπεύθυνοι για πρώτη φορά για την ώρα με τους εφήβους της Εκκλησίας... 
Θέμα: Άδειος τάφος. 
Highlight: Άδειο δώρο. ( https://www.youtube.com/watch?v=mr1WD7NwbrQ )

Τα λέμεεεεε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου