Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πάσχα

Hey hey everybody!

Λοιπόν, έρχεται Πάσχα (Την επόμενη Κυριακή! - Μια βδομάδα νωρίτερα απο το Ελληνικό) και είμαι ενθουσιασμένος μιας και αυτές οι δύο βδομάδες, Μεγάλη Βδομάδα και Εβδομάδα μετά το Πάσχα θα οργανώσουμε διάφορα νέα πράγματα. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θέλω να σας τα πω!

Έχουμε και λέμε.

1. Ετοιμάσαμε κάρτες - προσκλήσεις για να μοιράσουμε κατα τη διάρκεια του door to door ευαγγελισμού αύριο Τρίτη. Μοιάζουν κάπως έτσι:


Ο Κύκλος στη μέση συμβολίζει τον άδειο τάφο, την πέτρα που δεν ήταν στη θέση της.

2. Την Κυριακή του Πάσχα, ετοιμάζουμε κάτι παρόμοιο με αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=mr1WD7NwbrQ

Θα τυλίξουμε πολλά κουτιά, με φανταχτερό, γυαλιστερό χαρτί και γυαλιστερές κορδέλες, θα τα μοιράσουμε στους ανθρώπους, και αφού τα ανοίξουν, μετά την έκπληξη τους θα μοιραστούμε το μήνυμα του άδειου τάφου. Πως χρειαζόταν κάτι άδειο, ένας άδειος τάφος για να γεμίσει το κενό μας... Ένα μεγάλο δώρο του Θεού προς εμάς :)

3. And now the big guns!  Την εβδομάδα μετά το Πάσχα οργανώνουμε και θα τρέξουμε μια έκθεση τεχνών στο προαύλιο χώρο της Εκκλησίας!!!
Θα έχουμε τρεις σταθμούς! 
Ο πρώτος θα είναι ένας ξύλινος σταυρός στον οποίο θα δέσουμε χοντρές κλωστές. Εκεί ο κόσμος θα μπορεί να βάζει ετικέτες με όλα τα αρνητικά συναισθήματα και τις αμαρτίες και ο σκοπός είναι να δείξουμε πως ο Ιησούς τα πήρε όλα πάνω στο Σταυρό.
Ο δεύτερος σταθμός θα είναι ένα μεγάλο τετράγωνο με άδεια βαζάκια μαρμελάδας. Σε σχήμα Σταυρού ξανά, θα τοποθετήσουμε glow sticks σε μερικά βάζα ώστε τη νύχτα όποιος περνάει από εκεί να βλέπει έναν πολύχρωμο Σταυρό που θα φωσφορίζει στο σκοτάδι..
Ο τρίτος και πιο πολύπλοκος σταθμός είναι και ο αγαπημένος μου. Πάνω σε ένα μεγάλο πάνελ σε μέγεθος πόρτας θα κολλήσουμε χαρτί και σε σχήμα Σταυρού επίσης θα κολλήσουμε σελοτειπ. Πάνω απο αυτό θα έχουμε ένα τούλι οπότε το σελοτειπ δεν θα φαίνεται! Εκεί ο κόσμος θα μπορεί να αφήνει το αποτύπωμα του χεριού του με χρώμα. Αφού το χρώμα διαπεράσει το τούλι, θα αποτυπωθεί στο χαρτί αλλά όχι στο σελοτειπ! Μετά απο αυτό θα τραβήξουμε το τούλι και το αποτέλεσμα θα είναι ένα πολύχρωμο χαρτί με αποτυπώματα γύρω απο έναν άσπρο Σταυρό, ανέγγιχτο απο χρώμα.. Είναι μια διακήρυξη πως ο Σταυρός του Χριστού είναι μεγαλύτερος και δυνατότερος απο κάθε αμαρτία και κάθε σημάδι. Φέρνει συγχώρεση και θεραπεία...

Θα προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφίες και να τις ανεβάσω μετά την έκθεση!

Προσεύχεστε ώστε όλα αυτά να είναι αφορμές για συζητήσεις με τους ανθρώπους στο δρόμο. Ο Κύριος να οδηγήσει ανθρώπους εκεί και να δουν πως υπάρχει ελπίδα, υπάρχει συγχώρεση, υπάρχει οδός, αλλά υπάρχει και ομορφιά στο κόσμο αυτό. Αυτό το τελευταίο το λέω γιατι η περιοχή στην οποία βρισκόμαστε και διακονούμε είναι αρκετά άσχημη, ταλαιπωρημένη και σφύζει απο κοινωνικά προβλήματα. Ελπίζουμε πως μια τέτοια πράξη όπως αυτή, να βγάλουμε τις τέχνες και τη δημιουργικότητα στο δρόμο θα έχει αποτέλεσμα στους κατοίκους :)

ΛΑΒ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου